Vallox filter

På Filterhuset kan du beställa kvalitetsfilter som passar i ditt Vallox FTX ventilationssystem. Vi har ett bra sortiment av olika Vallox-filter av hög kvalitet. Våra Vallox-filter är tillverkade i Danmark och blir även levererade från vårt eget lager. 

Alla våra Vallox-filter är tillverkade efter Vallox’ specifikationer, vilket är din garanti för att det Vallox-filter som du mottar från oss passar in perfekt i ditt FTX system utan att behöva tillpassas.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vallox filterbyte

Hur ofta du behöver byta ditt Vallox-filter beror på typen av filter samt föroreningarna omkring din bostad. Som utgångspunkt ska du byta Pollenfiltret var 6:e månad och Standardfiltret var 3:e månad. När du köper ett filterset på Filterhuset får du med filter till ett komplett filterbyte, som sedan håller i ett halvår. 

Vi rekommenderar att du kontrollerar ditt filter och ditt system regelbundet för att säkerställa att filtreringen fungerar optimalt.