Välkommen till framtidens gröna filter

Vi har uppgraderat vår produktion med en helt ny maskin, vilket har gjort det möjligt för oss att tillverka våra filter utan de svarta plastramarna, som ni känner till.

Fördelarna med den nya produktionen är många. Detta innebär bland annat att:

  • Du får cirka 200% mer filtermaterial i ditt filter så att filtrets livslängd förlängs.
  • Du hjälper, tillsammans med oss, att spara 30 ton plast 2021 eftersom plastramen tas bort från produktionen.
  • Du får ett filter med mycket mindre kemi. Vi har tagit bort 50% av limmet i filtret.
  • Du får också ett filter som produceras av grön energi - Vi har installerat en solpanel på vårt tak - denna täcker strömmen till vårt företag.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Kommer ditt filter att se annorlunda ut i framtiden?

DET BEROR PÅ TVÅ SAKER:

  1. Vilken typ av filter du brukar köpa hos oss. Om ditt filter vanligtvis har svarta plastramar kommer du i framtiden att kunna uppleva att du har fått ett av våra nya filter, som nu tillverkas utan plastramen.
  2. Vilken anläggning har du i ditt hem. Det tar tid att konvertera till den nya gröna produktionen. Vi börjar därför med att byta filter på det mest populära systemet och sedan kommer vi kontinuerligt att byta ut filtren för de olika system. Hitta ditt filter nedan - då kan du se på bilderna om ditt filter har ersatts med ett av de nya gröna filtren.

Video

Så mycket bättre är de nya gröna filtren.

Det nye design har desuden gjort det muligt for os at reducere mængden af lim i filtrene med 50 procent – og så forventer vi en samlet plastik-besparelse på 30 tons i 2021 alene ved at plastikrammen bliver fjernet.

Henrik Friis, CEO i Danfilter og Filterhuset

Så här har de nya gröna filtren blivit bättre.

"Med köpet av en ny maskin för vår produktion har det blivit möjligt för oss att producera våra filter utan den svarta plastramen, vilket tidigare har varit nödvändigt för att hålla ihop filtermediet. Med den nya produktionen är filtren nu stängda med extra filtermedier och på detta sätt har produkten samma användbarhet och funktionalitet som tidigare, men nu finns det upp till 200 procent mer filtermaterial. Filterets livslängd förlängs också.

Den nya designen har också gjort det möjligt för oss att minska mängden lim vi använder i filtren med 50 procent - och vi förväntar oss också en total besparing på plast 2021 på 30 ton, bara för att vi har tagit bort plastramarna.

Den nya grönare produktionen ger dig mycket mer filter för pengarna dessutom används ingen plast i onödan. Vi tycker att det är en tydlig win-win-situation."

- Henrik Friis, CEO