Stiebel-Eltron filter

På Filterhuset hittar du danska kvalitetsfilter till ditt Stiebel-Eltron system. Våra filter är utvecklade och tillverkade i vår egen produktion i Danmark och de är enkla att byta på egen hand när behovet uppstår.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Stiebel-Eltron-filter ska jag välja?

Vilket Stiebel-Eltron-filter du bör montera i ditt system beror på vilka önskemål och krav du har på inomhusklimatet i din bostad. Det är stor skillnad mellan de olika filterklasserna, därför kan det vara en bra idé att undersöka vilka alternativ du har innan du väljer ett filter. 

Ett Standardfilter är ett grovfilter i filterklass G4, som ser till att ditt Stiebel-Eltron ventilationssystem hålls rent från damm och smuts. Om du väljer ett av våra finare filter, t.ex. Pollenfiltret, filtrerar det, förutom damm och smuts, även bort skadliga partiklar och håller ditt och din familjs inomhusklimat rent och hälsosamt. 

Vi rekommenderar alltid att du monterar ett finare filter i ditt Stiebel-Eltron, så att du kan vara säker på att du och din familj får ett hälsosamt inomhusklimat.