Filtertype:

Påsfilter

Hos oss hittar du ett sortiment av Påsfilter till ventilationssystemet i din bostad. Påsfilter har sitt ursprung från filter som används inom industrier. Du hittar ett omfattande sortiment i vår webbutik Danfilter.dk som riktar in sig på företagskunder. Det finns fortfarande enskilda och äldre system som använder Påsfilter i ventilationen i bostaden. På Filterhuset kan vi leverera Påsfilter till alla system som detta gäller.

När du tittar på produkterna bör du vara uppmärksam på att ett Påsfilter alltid mäts med fickan stående vertikalt (b x h x d). Djupet, eller längden, på fickan anger längden på själva fickan på filtret. Hitta ett Påsfilter som passar ditt ventilationssystem nedan.

Kort om Påsfilter

Filterlösningar för bostaden och ventilation inom industrier

Du hittar rätt Påsfilter genom att mäta BxHxD

Filtren bör kontrolleras ungefär var tredje månad

Filtren får varken rengöras eller dammsugas

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Hur väljer jag rätt påsfilter?

Det kan vara svårt att hitta rätt bland alla olika Påsfilter som finns på marknaden. Hur skiljer sig ett Påsfilter från övriga filter?

Ett Påsfilter kommer i många olika storlekar och med olika antal “fickor” beroende på tillverkare och modell. De är därför extra bra för ventilation i bostäder och industrier eftersom de kan fånga upp mer partiklar i större ventilationssystem. När du ska köpa ett Påsfilter är det viktigt att storleken stämmer. Det är nämligen viktigt att ramen där filtren sitter passar in i ditt befintliga ventilationssystem.

När du vet måtten kan du välja vilken filterklassificering du vill att ditt Påsfilter ska ha. Du kan exempelvis välja ett grovt G4-filter som är standard i många ventilationssystem. Ett G4 Grovfilter fångar upp många av de dammpartiklar som tränger in i byggnaden. Om du önskar en finare filtrering för att hålla t.ex. pollen borta kan du välja våra finare F7-filter, även kallat Pollenfilter.

Påsfilter och livslängd

Hur länge ett Påsfilter håller är svårt att avgöra på förhand, eftersom det till stor del beror på hur dammig luften är runt bostaden - ju mer damm, desto snabbare blir filtret mättat.

En bra tumregel är att kontrollera ditt filter efter tre månader. Om ditt filter har skiftat färg eller inte längre fungerar optimalt är det mycket viktigt att det byts ut. Försök varken att tvätta ett filter eller att dammsuga bort smuts, eftersom du riskerar att skada strukturen och därmed filtrets funktion.

Om du har handlat hos oss ​​tidigare, men har glömt vilket Påsfilter du beställde senast, så kan du alltid kontakta oss så tar vi reda på det.

Varför använda ett Påsfilter?

Påsfilter är framförallt aktuellt för företag eller stora ventilationssystem i hyreshus och liknande, men det finns ventilationssystem för privatpersoner som också använder Påsfilter. Det är emellertid relativt få och äldre system som använder denna typ av filter.

Om ditt system har ett Påsfilter monterat bör du alltid följa tillverkarens anvisningar. Om ditt system däremot också kan monteras med ett normalt partikelfilter bör du alltid välja ett partikelfilter framför ett Påsfilter. Det beror på att våra andra partikelfilter (Pollenfilter och SafeAir-filter) har en väsentligt större filteryta än ett Påsfilter. Därför rekommenderar vi alltid att du uppgraderar ditt Påsfilter om möjligt.

Vi rekommenderar som alltid att du kommer ihåg att byta filter i systemet eftersom det förbättrar inomhusklimatet för dig och din familj.