Optivex filter

På Filterhuset hittar du ett brett sortiment av dansktillverkade kvalitetsfilter till ditt Optivex ventilationssystem. Alla filter är tillverkade enligt Optivex’ föreskrifter och passar därför in perfekt i ditt ventilationssystem.

Våra filter är enkla att byta ut och kan beställas hem efter behov, eller så kan du beställa hem flera filterset samtidigt och byta direkt när behovet uppstår.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Optivex-filter ska jag välja?

Vilket filter du ska montera i ditt system beror på vilka krav och önskemål du har gällande inomhusklimatet i din bostad. Det finns flera olika filtertyper tillgängliga för Optivex-systemet. Om den önskade filtertypen inte finns tillgänglig för ditt system rekommenderar vi att du kontaktar oss, så att vi kan undersöka om vi har möjlighet att tillverka det till dig.

Ett Standardfilter är ett grovfilter i filterklass G4, som ser till att hålla ditt Optivex-system fritt från damm och smuts. Våra finare filter, t.ex. vårt Pollenfilter, filtrerar, utöver damm och smuts, även bort skadliga partiklar och håller ditt inomhusklimat rent och hälsosamt för dig och din familj. 

Vi rekommenderar att du monterar ett finfilter, som t.ex. Pollenfiltret, på insugningssidan i ditt Optivex-system och ett Standardfilter på utsugssidan. Detta gör att ditt system hålls rent från smuts och damm så att det håller längre, och du får även ett rent och hälsosamt inomhusklimat.