Flexit filter

Hitta dina kvalitetsfilterlösningar till Flexit FTX ventilationssystem här. Vi lägger stort fokus på att ge våra kunder goda Flexit filter samt de bästa förutsättningarna för ett hälsosamt och rent inomhusklimat. 

Vi utvecklar och tillverkar våra filter efter Flexit specifikationer, samtidigt som de uppfyller EU-standarden för filtrering - EN779. Detta är din garanti för att du får ett Flexit filter av hög kvalitet som passar in perfekt i ditt system.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Flexit-filter ska jag välja?

Vi på Filterhuset erbjuder olika Flexit filterlösningar beroende på dina behov och önskemål gällande inomhusklimatet i din bostad. Det är möjligt att få olika filtertyper till de flesta av Flexit ventilationssystem. 

Du kan alltid montera ett Standardfilter i ditt system. Detta är ett grovfilter i filterklass G4 eller M5 som kan ta bort synligt damm och smuts från ditt system och inomhusklimat. 

Om du önskar att ditt Flexit filter även ska förbättra ditt inomhusklimat så rekommenderar vi att du använder ett finfilter i ditt system, t.ex. vårt Flexit Pollenfilter. Detta filter tar bort pyttesmå skadliga partiklar från luften som kommer utifrån, innan den kommer in i din bostad. 

Vi rekommenderar att du undersöker vilka Flexit filtertyper som finns till ditt system, så att du kan välja det filter som passar bäst för dina och din familjs behov. Du är alltid välkommen att kontakta oss så att vi kan guida dig fram till den filterlösning som passar till ditt Flexit ventilationssystem och din familjs behov.