Välkommen till Filterhuset

Om oss

När du handlar hos Filterhuset köper du faktiskt filter direkt från tillverkaren. Filterhuset.se är nämligen Danfilters webbshop, som primärt riktar sig till de privata konsumenterna. Hos Danfilter utvecklar och producerar vi våra egna filter till alla ventilationssystem och vi har med tiden blivit ett känt namn i branschen, tack vare vårt stora sortiment och våra högkvalitativa produkter.

Vår historia

Vår filterresa började för hela 40 år sedan och det har hänt mycket sedan dess. På den tiden producerade och sålde vi bara till företagskunder inom industri- och bostadssektorn. Vi har samlat på oss massor av erfarenhet genom åren och vi har använt vår stora kunskap i skapandet av Filterhuset.se. Vi har nämligen länge velat ge även privata kunder möjlighet att köpa filter av hög kvalitet.

Läs mer om oss här.

Framtidens filter

För oss är det inte tillräckligt att bara sälja bra filter och tillhandahålla en god kundservice. Vi vill också se till att du som kund har det hälsosamma och renaste inomhusklimatet. Därför hittar du t.ex. vårt SafeAir-filter hos oss, som du inte hittar hos någon annan. Vi utvecklas ständigt och försöker alltid att förbättra kundernas inomhusklimat - det är ju sunt förnuft!

Socialt ansvar

Hos Filterhuset och Danfilter är vi också medvetna om vårt sociala ansvar. Vi har, av den anledningen, ett nära samarbete med vår lokala arbetsförmedling, som innebär att vi hjälper personer med särskilda behov att hitta ett stabilt jobb hos oss. Hos oss är rätt inställning lika viktigt som ett fint CV och ansökan. Därför vill vi ge olika människor en chans hos oss. Det unika med Danfilter är att vi är många olika människor och profiler på ett och samma ställe.

Varje år stöttar vi flera välgörande ändamål. Vi vill dela vår framgång med andra och med dem som behöver det.

Grön profil

Hos Filterhuset är vi väldigt medvetna om klimatförändringarna skapade av oss människor och de allvarliga konsekvenser det har för vår värld. Inget fall är för stort eller för litet. Därför använder vi bland annat hållbart FSC-märkt papper till våra trycksaker och grön energi till våra maskiner.

Vi har bestämt oss för att ta ansvar som företag och minska vårt klimatavtryck. Just nu har vi förbättrat vårt koldioxidavtryck inom dessa områden:

50-80% av våra fiber kommer från återvunnen plast

  • Pantflaskor blir till nya filter

Mindre transport

  • Produktion i Danmark
  • Minimering av transport av råvaror och färdiga produkter

Verksamhetens el är grön energi

  • El från sol- och vindenergi

Mindre köttkonsumtion och lokala råvaror

  • Lokalt producerad frukt och grönt
  • 20% minskad köttkonsumtion

Är ditt filter miljövänligt?

Det är inte bara för att vi vill sälja fler produkter som vi pratar om vikten av att byta filter ofta! Ett använt filter kan vara skadligt för dig och ditt inomhusklimat och dessutom är ditt använda filter väldigt brandfarligt. Därför kan du se ditt använda filter som en liten present till miljön. Våra filter är nämligen tillverkade helt av brännbara material och kan därför avfallshanteras och omvandlas till ny energi - ganska smart, eller hur?

I Danmark förbränner vi stora delar av vårt avfall på miljövänliga förbränningsanläggningar och därmed omvandlas ditt använda filter (om det avfallshanteras ordentligt) till ny energi i form av centralvärme och el, utan att förorena i onödan.

Återvunnen plast

Våra nuvarande filter är tillverkade av syntetisk polyesterfiber, som är en plastprodukt. Detta innebär vi kan tillverka våra filter med upp till 80% återvunnen plast. Således har vi lyckats hitta ett mer miljömedvetet sätt att använda polyesterfibrer i våra filter.

Den återvunna plasten vi använder är gjord av engångsförpackningar, dvs. att vattenflaskor och andra ofärgade plastprodukter återvinns, så att vi kan minimera det stora plast-svinnet i t.ex. haven.

Vi är medlem i Økologisk Råd, Astma-Allergi Danmark och så har vi ett nära samarbete med Teknologisk Institut.

Vårt team

Kundservice och Försäljning

Anne Holm
Internal Sales Coordinator

E-mail

Försäljning och Logistik

Anne Kettel
Supply Chain & Sales Coordinator

E-mail

Försäljning

Onn Suwannabut Gustafsson
Business Development Manager

E-mail

Kundservice och Försäljning

Kathrine Høeg Brask
Sales Support

E-mail

Marketing og Kundservice

Nicolai Jensen
Customer Service & Marketing Assistant

E-mail

Marknadsföring och E-handel

Marie Langvad Børsting
Marketing & E-commerce Manager

E-mail

Administration

Simone Møller Espersen
Financial Controller

E-mail

Administration

Henrik Friis
CEO

E-mail