Fläktwood filter

På Filterhuset säljer vi även Fläktwood. Våra filter är tillverkade i ett filtermedia av hög kvalitet i Danmark av danska Danfilter, som vi är en del av. Våra Fläktwood-filter passar in perfekt i ditt FTX system utan att varken behöva tillpassas eller ändras.

Våra filter är enkla att byta och kan beställas hem vid behov, eller så kan du beställa flera filterset samtidigt och byta när behovet uppstår.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Fläktwood-filter ska jag välja?

Vilket filter du ska montera i ditt Fläktwood-system beror på vilka önskemål och krav du har på inomhusklimatet i din bostad. 

Vårt Standardfilter är ett grovfilter i filterklassen G4, som ser till att ditt Fläktwood-system hålls rent från damm och smuts. Om du väljer att använda ett av våra finare filter, t.ex. ett Pollenfilter, så filtrerar detta filter även bort skadliga partiklar och håller därmed ditt inomhusklimat rent och hälsosamt för dig och din familj. 

Vi rekommenderar att du monterar ett Pollenfilter på insugningssidan i ditt Fläktwood-system. På utsugssidan räcker det med ett Standardfilter, eftersom detta filter endast ska hålla systemet rent från damm och smuts så att det håller längre. Detta gör att du kan vara säker på att du har ett rent inomhusklimat som är fritt från de skadliga partikelföroreningar som kommer utifrån.