Link Nordic filter

På Filterhuset hittar du ett brett sortiment av filter till Link Nordic ventilationssystem. Våra filter är tillverkade i Danmark av danska Danfilter, som vi är en del av. Filtren är tillverkade efter Link Nordics föreskrifter och har därmed alltid den storlek som passar till just ditt system. Dina Link Nordic-filter är dessutom enkla att byta på egen hand när behovet uppstår.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Link Nordic-filter ska jag välja?

Vilket filter du ska montera i ditt Link Nordic-system är helt upp till dig och dina krav och önskemål. När du väljer filtertyp bör du alltid ha i åtanke vilka önskemål du har till inomhusklimatet samt hur omgivningarna runt din bostad ser ut.

EttStandardfilter är ett grovfilter som ser till att hålla ditt system rent från damm och smuts. Filtret uppfyller endast minimumkraven för ditt system och är därför oftast det filter som monteras in hos tillverkaren.

Ett finare filter, t.ex. vårtPollenfilter, ser inte bara till att ta bort damm och smuts, utan håller även ditt inomhusklimat rent och hälsosamt. Väljer du att montera ett finare Link Nordic-filter skapar du ett hälsosammare inomhusklimat för dig och din familj eftersom det filtrerar bort skadliga partiklar.