Covent filter

På Filterhuset hittar du ett komplett sortiment av filter till ditt Covent-system. Covent säljer bl.a. system från finska Enervent, som nu också är en del av Zehnder-gruppen. 

Alla våra filter är tillverkade efter systemets specifikationer och uppfyller EU-standarden för filtrering, EN779. Detta är din garanti för att dina filter passar in perfekt i ditt ventilationssystem.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Covent-filter ska jag välja?

Vilket Covent-filter du ska montera i ditt system beror på vilka önskemål och krav du har på inomhusklimatet i din bostad. Det finns flera olika filtertyper tillgängliga för de flesta av Covents systemmodeller. 

Ett Standardfilter är ett grovfilter i filterklass G4, som ser till att hålla ditt Covent ventilationssystem rent från damm och smuts. Om du väljer ett av våra finare filter (Pollenfilter eller SafeAir-filter) filtrerar det, förutom synligt damm och smuts, även bort de skadliga partiklarna. Detta är ett bra val om du vill vara säker på att ditt inomhusklimat är rent och hälsosamt för dig och din familj. 

Vi rekommenderar att du monterar ett Pollenfilter eller ett SafeAir-filter på insugningssidan i ditt Covent-system. På utsugssidan räcker det att du monterar ett Standardfilter, eftersom filtret endast ska kunna hålla systemet rent från dammet och smutsen som finns i luften som skickas ut ur bostaden.