Filter för Fresh ventilation

Hos Filterhuset hittar du kvalitetsfilter för FTX ventilationssystem från Fresh. Våra filter är enkla att byta ut på egen hand. Beställ nya filter vid behov eller köp flera samtidigt så har du ett lager redo för att byta filter när det behövs.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Fresh Ventilation-filter ska jag välja?

Vi har ett stort utbud av filtertyper för ventilationssystem. Vilken typ av filter du ska montera i systemet beror på vilka krav och önskemål du har på inomhusklimatet hemma. 

Ett Standardfilter är ett grovfilter i filterklass G4. Det håller ventilationssystemet fritt från damm och smuts. Ett finare filter som tex. ett Pollenfilter kommer, förutom att hålla damm och smuts borta, också att filtrera bort skadliga partiklar från luften och hålla inomhusklimatet rent och hälsosamt för dig och din familj. 

Vi rekommenderar att du installerar ett Pollenfilter på insugningssidan av ditt Fresh Ventilation-system så att det håller ditt inomhusklimat rent. På utsugningssidan räcker det med att montera ett Standardfilter som hjälper att hålla systemet fritt från damm och smuts vilket förhindrar att det går sönder. Du kan med fördel använda ett Pollenfilterset.