Drexel-weiss filter

Hos Filterhuset hittar du ett stort utbud av danskproducerade kvalitetsfilter till Drexel-Weiss ventilationssystem. Alla filter är producerade enligt Drexel-Weiss föreskrifter och passar därmed perfekt i ditt ventilationssystem.

Våra filter är lätta att byta ut och beställs hem efter behov. Du kan även beställa flera filterset samtidigt, så att du alltid är förberedd med nya filter när behov uppstår.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Drexel-Weiss filter ska jag välja?

Vilket Drexel.Weiss filter du ska montera i ditt system beror på två dina krav och önskemål vad gäller inomhusklimatet i din bostad. Det finns flera filtertyper tillgängliga till ditt Drexel-Weiss system.

Vårt Standardfilter är ett grovfilter i filterklassen G4. Det ser till att hålla ditt Drexel-Weiss system fritt från damm och smuts så att det inte går sönder. Väljer du däremot ett av våra finare filter (Pollenfilter eller SafeAir-filter) filtrerar de även bort pyttesmå, skadliga partiklar och håller därmed ditt inomhusklimat rent och hälsosamt för dig och din familj.

Vi rekommenderar att du monterar ett finfilter, t.ex. Pollenfilter, på insugningssidan i ditt Drexel-Weiss system. På utsugssidan räcker det att du monterar ett Standardfilter då det endast ska hålla systemet fritt från smuts och damm från den luft som lämnar bostaden.