Duka Villavent filter

Hos Filterhuset hittar du ett brett utbud av dansktillverkade kvalitetsfilter till ditt Duka Villavent FTX ventilationssystem. Alla filter är tillverkade enligt Duka Villavents föreskrifter och passar därför perfekt i ditt FTX ventilationssystem.

Våra filter är enkla att byta och kan beställas hem efter behov, eller så kan du beställa flera filterset samtidigt och byta när behov uppstår.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Duka Villavent-filter ska jag välja?

Vilket Duka Villavent-filter du ska montera i ditt system beror på dina krav och önskemål till inomhusklimatet i din bostad. Det finns flera filtertyper tillgängliga för den största delen av Duka Villavents systemmodeller och alla dessa filter passar perfekt in i systemet för respektive modell. Är du osäker på vilken modell du har kan du hitta informationen på ditt system eller så kan du mäta de filter du har monterade nu för att se vilken storlek som passar.

Ett Standardfilter är ett grovfilter i filterklassen G4. Det ser till att hålla ditt Duka Villavent-system fritt från damm och smuts så att det inte går sönder. Våra finare filter, som exempelvis våra Pollenfilter eller SafeAir-filter, filtrerar, utöver damm och smuts, även bort skadliga partiklar och håller ditt inomhusklimat rent och hälsosamt för dig och din familj.

Vi rekommenderar att du monterar ett Pollenfilter eller ett SafeAir-filter, på insugningssidan i ditt Duka Villavent-system. På utsugssidan räcker det att du monterar ett Standardfilter vars uppgift endast är att hålla systemet fritt från smuts och damm från den luft som sugs ut ur bostaden. 

Du hittar de filter som är tillgängliga och passar till just din modell på informationssidan om din systemmodell.