Airmaster filter

Hos Filterhuset hittar du ett brett utbud av dansktillverkade kvalitetsfilter till ditt Airmaster-ventilationssystem. Alla filter är tillverkade i enlighet med Airmasters föreskrifter och passar därför perfekt i ditt ventilationssystem. Du hittar det filter du behöver genom att välja din systemmodell nedan.

Våra filter är enkla att byta och du kan antingen beställa hem dem löpande efter behov eller välja att beställa flera filterset samtidigt, så att du har dem nära till hands när du behöver dem.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Airmaster-filter ska jag välja?

Vilket Airmaster-filter du ska montera i ditt system beror på dina krav och önskemål gällande inomhusklimatet i din bostad. Det finns flera filtertyper tillgängliga för den största delen av Airteams systemmodeller så att du själv kan välja filter efter ditt behov. 

Vårt Standardfilter (grovfilter i filterklassen G4) ser till att hålla ditt Airmaster-system fritt från synligt damm och smuts. Våra finare filter (Pollenfilter eller SafeAir-filter) filtrerar, utöver synligt damm och smuts, även bort skadliga partiklar och håller ditt inomhusklimat rent och hälsosamt för dig och din familj.

Vi rekommenderar att du monterar ett Pollenfilter eller ett SafeAir-filter, på insugningssidan i ditt Airmaster-system. På utsugssidan räcker det att du monterar ett Standardfilter vars uppgift endast är att hålla systemet och den luft som kommer in i din bostad fri från smuts och damm.