Exhausto filter

På Filterhuset hittar du ett komplett sortiment av kvalitetsfilter till Exhausto FTX ventilationssystem. Alla våra filter är utvecklade och tillverkade i vår egen produktion i Farum, Danmark. Det är viktigt för oss att kunna leverera produkter av hög kvalitet, och därför är alla våra filter testade och tillverkade efter Exhaustos specifikationer. 

Beställ dina kvalitetsfilter här hos oss, så kan du byta ut dina filter på egen hand. Vi är alltid redo att leverera när ditt filterbehov uppstår.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Exhausto filterbyte

För att ditt Exhausto-system ska fungera optimalt bör du byta filter med jämna mellanrum. Exhausto och Filterhuset rekommenderar att du inspekterar ditt filter var 3:e månad, men det är inte säkert att du behöver byta det varje gång. Detta beror till stor del på systemets placering och föroreningarna i området omkring din bostad. Du bör därför se efter dina filter för att säkerställa att ventilationssystemet och filtret fungerar optimalt, och fortfarande filtrerar luften ordentligt. 

Hur ofta du ska byta dina filter beror på vilket filter du har monterat i ditt ventilationssystem. Det är viktigt att byta filter både i insugningen och i utsuget för att uppnå bäst möjlig filtrering i ditt system. Om du har ett Standardfilter monterat i ditt ventilationssystem rekommenderar vi att du byter det ca. var 3:e månad. Om du däremot har ett finfilter monterat, t.ex. ett Pollenfilter, ska detta bytas ca. var 6:e månad. 

Vi rekommenderar att du monterar ett finfilter på insugningssidan i ditt system, eftersom det är här som luften utifrån blir filtrerad innan den kommer in i din bostad. I utsuget kan du välja att använda ett Standardfilter, vars uppgift är att hålla systemet rent från damm och smuts, och därmed säkerställa att systemet håller längre.