Filtertype:

SafeAir filter F9

Vi tycker att det är viktigt med ett hälsosamt och rent inomhusklimat. Därför vi har utvecklat framtidens filter - vårt SafeAir-filter.

SafeAir är en uppgradering till ditt ventilationssystem. Det handlar om att välja ett bättre filter så att du får ett säkert och hälsosamt inomhusklimat. Dessvärre är luften inte så ren överallt som vi tror. Om du bor nära trafikerade vägar, industrier eller större hamnar med gods- eller färjetrafik är partikelföroreningar något du bör försöka skydda dig mot.

Kort om SafeAir-filter

Tar bort cirka 63% av de skadliga partiklarna från luften som kommer utifrån

Filtret monteras på insugningssidan tillsammans med ett Standardfilter på utsugssidan

Ditt SafeAir-filter bör bytas ut ungefär var sjätte månad, beroende på omgivningen runt bostaden

Filterklass F9 - står för extra fin filtrering för ditt inomhusklimat

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

SafeAir – Framtidens filter

Vi befinner oss inomhus under mer än 80% av vår tid. Merparten av den tiden är i det egna hemmet. När du har ett SafeAir-filter uppnår du helt enkelt en bättre och säkrare filtrering av lufttillförseln. Ett SafeAir-filter tar bort majoriteten av de partikelföroreningar som kommer utifrån, och ger dig och din familj ett hälsosamt och bra inomhusklimat.

SafeAir – Framtidens filter

Vi befinner oss inomhus under mer än 80% av vår tid. Merparten av den tiden är i det egna hemmet. När du har ett SafeAir-filter uppnår du helt enkelt en bättre och säkrare filtrering av lufttillförseln. Ett SafeAir-filter tar bort majoriteten av de partikelföroreningar som kommer utifrån, och ger dig och din familj ett hälsosamt och bra inomhusklimat.

Vi har testat våra SafeAir-filter

Vi har testat våra SafeAir-filter i samarbete med det Teknologiska Institutet i Århus, Danmark. Med deras hjälp har vi uppnått en dokumenterad förbättring av filtreringen av luften. Med ett SafeAir-filter kan du få bort 63% av de skadliga partiklarna från externa föroreningar, jämfört med ett Standardfilter som endast bort cirka 10% av de skadliga partiklarna.

Vi har utvecklat SafeAir och SafeAir Plus-filter till de vanligast förekommande ventilationssystemen för bostäder.

Om du dessutom bor nära någon som eldar i en kamin, eller om du själv har en i din bostad, finns risken att du exponeras för mycket luftföroreningar. Om du väljer ett SafeAir-filter kan du och din familj tryggt leva i bostaden utan att behöva oroa er för att luften inte är ren. Med rätt filter kommer ditt ventilationssystem alltså effektivt kunna ta bort partikelföroreningar som annars skulle komma in i bostaden.

Välj SafeAir så att du och din familj är på den säkra sidan!

Varför ska du välja ett SafeAir-filter?

Föroreningar från en kamin är oftast som värst under kallare kvällar när fuktigheten i luften är hög. Rök stiger inte uppåt utan hänger kvar mellan husen. Det är kvällar som dessa som du kommer märka att ett SafeAir-filter gör underverk för inomhusklimatet.

Om du bara en gång känt lukten från en kamin som sprider sig i hemmet betyder det att ventilationssystemet suger in förorenad luft. I så fall kommer koncentrationen av skadliga partiklar i barnrum och sovrum att nå en alarmerande hög nivå. Fråga därför dig själv: vilken luft vill du att du och din familj ska andas in när ni sover?

De små skadliga partiklarna från förbränningsmotorer och rök från kaminer absorberas genom lungvävnaden direkt in i blodet och har en dokumenterad cancerframkallande effekt.

Om du använder ett Standardfilter är det utformat för att hålla ventilationssystemet fritt från damm. Överraskande nog har det endast en dålig effekt på inomhusklimatet; ett Standardfilter fungerar inte som skydd för dig. Ett Standardfilter skyddar endast ventilationssystemet från damm, och tar bara bort grövre partiklar eftersom det inte är effektivt nog för att filtrera bort mikropartiklar.

SafeAir Plus

Alla våra kunder har olika behov. Därför har det varit viktigt för oss att vidareutveckla vårt SafeAir-filter så att det inte bara är det finaste filtret på marknaden, utan också det filter som är bäst på att ta bort oönskad lukt.

Det är en extra bra idé att använda ett SafeAir Plus-filter om du har problem med dålig lukt från kaminer, industrier, trafik eller fartygstrafik. Inte bara är det skönt att ha ett luktfritt hem, dessa föroreningar är så pass skadliga att de faktiskt kan leda till hälsoproblem. Vi vill därför hjälpa våra kunder med att bli av med partikelföroreningar och samtidigt slippa problem med dålig lukt.

Livslängd

Livslängden på ditt SafeAir Plus-filter beror på omgivningen runt bostaden. Vi rekommenderar som utgångspunkt att du byter filter var sjätte månad. Om du endast har problem med lukt från kaminer så kan du med fördel ha ett SafeAir-filter på sommaren och ett SafeAir Plus-filter på vintern.