Vent-Axia filter

Här på Filterhuset hittar du filter till Vent-Axia ventilationssystem. Våra filter är enkla att byta när behovet uppstår.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Vent-Axia-filter ska jag välja?

Vi rekommenderar att du undersöker vilka typer av filter som finns tillgängliga till ditt ventilationssystem. Därefter kan du välja den filtertyp som passar bäst beroende på vilka behov du har samt vilka krav har på ditt inomhusklimat.

Eftersom vi ansvarar för utveckling och produktion av filtren kan du alltid kontakta oss om du har söker efter en filtertyp som inte finns tillgänglig. 

Vi på Filterhuset vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hälsosamt inomhusklimat, vi rekommenderar därför alltid att du använder ett finare filter på insugningssidan i ditt system. Filtret på insugningssidan säkerställer att luften som kommer in i bostaden är ren och fri från skadliga partiklar.