Vacumex filter

Filterhuset säljer danska kvalitetsfilter till Vacumex ventilationssystem. Våra filter tillverkas i Farum, Danmark, efter Vacumex’ regler och mått. Filterhusets Vacumex-filter är enkla att byta på egen hand när behovet uppstår.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Vacumex-filter ska jag välja?

Vilket filter du bör montera i ditt system beror helt och hållet på vilka önskemål och krav du har på inomhusklimatet i din bostad. Vi rekommenderar alltid att du monterar ett finare filter i ditt system, eftersom det förbättrar inomhusklimatet i ditt hem. 

Standardfiltret är vårt grovfilter i filterklass G4, som ser till att ditt Vacumex ventilationssystem hålls rent från damm och smuts. Om du väljer ett av våra finare filter, t.ex. ett Pollenfilter, så filtrerar det, förutom damm och smuts, även bort skadliga partiklar och håller ditt och din familjs inomhusklimat rent och hälsosamt.