Danklima filter

Hos Filterhuset hittar du ett brett sortiment av filter till Danklima. Våra Danklimafilter är tillverkade i Danmark, i filtermaterial av högsta kvalitet. 

Filtren är utvecklade och tillverkade för att passa perfekt i just din Danklima-modell, så att du snabbt och enkelt kan byta filter på egen hand.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Danklima-filter ska jag välja?

Vilket Danklima-filter du ska montera i ditt system beror på vilka krav och önskemål du har till inomhusklimatet i din bostad.

Ett Standardfilter är ett grovfilter i filterklassen G4. Det ser till att hålla ditt Danklima-ventilationssystem fritt från damm och smuts. Våra finare filter (Pollenfilter) filtrerar, utöver damm och smuts, även bort skadliga partiklar och håller ditt inomhusklimat rent och hälsosamt för dig och din familj. Besväras du av dåliga lukter, kan du montera ett Kombinationsfilter som är tillverkat med aktiv kol vilket gör att det även tar bort oönskade lukter som kommer utifrån från din bostad.

Vi rekommenderar alltid att du monterar ett finare filter på insugningssidan i ditt Danklima-system. På utsugssidan räcker det att du monterar ett Standardfilter vars uppgift endast är att hålla systemet rent från smuts och damm så att systemet håller längre.