Ecovent filter

Hos Filterhuset hittar du ett stort utbud av danska kvalitetsfilter till ventilationssystem från Ecovent. Ecovent är en dansk utvecklare och tillverkare av ventilationssystem med återvinning av värme.

Alla Ecoventfilter är tillverkade i vår egen produktionsanläggning i Farum, Danmark och uppfyller alla föreskrifter och regler från Ecovent. Du kan därför vara säker på att de passar perfekt i just ditt ventilationssystem utan behov av vidare anpassning.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Ecovent filter ska jag välja?

Vilket filter du ska montera i ditt ventilationssystem från Ecovent beror på vilka önskemål och krav du har. Det finns många olika filtertyper tillgängliga för Ecovent som filtrerar olika partikelstorlekar. Som utgångspunkt rekommenderar vi att du alltid monterar ett finare filter i systemet som tex. ett Pollenfilter. Det hjälper till att hålla inomhusklimatet rent, friskt och fritt från skadliga partiklar. 

Ett ventilationssystem från Ecovent har som standard ett Standardfilter installerat. Det betyder inte att du måste använda samma filtertyp när du byter ut det. Ett Standardfilter uppfyller nämligen endast de tekniska kraven för systemet och kommer därför endast att hålla ventilationssystemet fritt från synligt damm och smuts vilket endast gör att det inte går sönder. Ett Standardfilter gör med andra ord inget för att skapa ett renare eller bättre inomhusklimat.

Vi rekommenderar att du installerar det finare filtret på insugningssidan av ditt system. Det är där luften utifrån kommer in i bostaden. På utsugningssidan räcker det med att montera Standardfilter för att hålla systemet intakt.