Nibe filter

Hos Filterhuset hittar du ett brett sortiment av danska högkvalitativa Nibe filter till ditt Nibe ventilationssystem. Våra Nibe filter tillverkas och skickas från vårt lager i Farum, Danmark och upprätthåller alla Nibes specifikationer, vilket är din garanti att filtret passar till ditt ventilationssystem. Få dessutom professionella råd och vägledning här på sidan om när du bör byta Nibe filtret samt vilken filtertyp du ska välja. Filterhuset är experter inom inomhusklimat och är djupt passionerade att säkra dig ett sunt och friskt inomhusklimat, med filter av högsta kvalitet.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Nibe-filter ska jag välja?

Vilket Nibe filter du bör montera i ditt Nibe-system beror på miljön runt omkring din bostad och vilka krav och önskemål du har gällande inomhusklimatet i din bostad. Vi har ett stort utbud av filter från Nibe Fighter 100-640 men erbjuder även andra modeller.

Det är stor skillnad på våra olika filtertyper. Ett Standardfilter är ett grovfilter i filterklassen G4. Det ser till att ditt Nibe-ventilationssystem är fritt från damm och smuts. Våra finare filter, som t.ex. Pollenfiltret, filtrerar utöver damm och smuts även bort de skadliga partiklarna och håller samtidigt ditt inomhusklimat rent och hälsosamt för dig och din familj. 

Vi rekommenderar alltid att du monterar ett finare Nibe filter i ditt system.