Danfoss filter

Hos Filterhuset hittar du ett brett sortiment av dansktillverkade kvalitetsfilter till ditt Danfoss ventilationssystem. Alla våra filter är tillverkade enligt Danfoss regler och passar därför perfekt i ditt ventilationssystem. 

Våra filter är dessutom enkla att byta och du kan antingen beställa hem dem löpande efter behov eller beställa flera filterset samtidigt, så att du kan byta dina filter direkt när behovet uppstår.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Danfoss-filter ska jag välja?

Vilket Danfoss-filter du ska montera i ditt system beror på två dina krav och önskemål vad gäller inomhusklimatet i din bostad. Det finns flera filtertyper tillgängliga för den största delen av Danfoss systemmodeller och alla filter är skräddarsydda till att passa in på just den gällande modellen. 

Ett Standardfilter är ett grovfilter i filterklassen G4. Det ser till att hålla ditt Danfoss-system fritt från damm och smuts men förbättrar inte ditt inomhusklimat. Väljer du däremot ett av våra finare filter (Pollenfilter eller SafeAir-filter) filtrerar de även bort pyttesmå, skadliga partiklar från luften som kommer in i din bostad och håller därmed ditt inomhusklimat rent och hälsosamt för dig och din familj.

Vi rekommenderar att du monterar ett Pollenfilter eller ett SafeAir-filter, på insugningssidan i ditt Danfoss-system. På utsugssidan räcker det att du monterar ett Standardfilter vars uppgift endast är att hålla systemet fritt från smuts och damm så att systemet håller längre.