Air Comforter filter

Vi har ett komplett sortiment av filter till Air Comforter. Alla våra filter är tillverkade i Danmark, i vår egen produktion i Farum, och de lever alla upp till EU-standarden för filtrering, EN779:2012. 

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Air Comforter-filter ska jag välja?

Vilket Air comforter-filter du ska montera i ditt system beror på dina krav och önskemål vad gäller ditt inomhusklimat i din bostad. Det finns flera filtertyper tillgängliga till Air Comforter. 

Ett Standardfilter är ett grovfilter i filterklassen G4. Det ser till att ditt system är fritt från smuts och damm så att det inte går sönder. Väljer du ett finare filter (Pollenfilter) kommer det dessutom filtrera bort skadliga partiklar och därmed hålla ditt inomhusklimat rent och hälsosamt för dig och din familj. 

Vi rekommenderar att du monterar ett Pollenfilter på insugssidan i ditt Air Comforter-system. Du kan nöja dig med ett Standardfilter på utsugssidan då det endast ska hålla systemet fritt från damm och smuts för att förlänga livslängden på det. Du kan med fördel köpa ett Pollenfilter-set. 

Har du frågor eller behöver du hjälp är du alltid välkommen att kontakta vår Kundservice.