Dyrholm Boligvent filter

Hos Filterhuset hittar du ett stort utbud kvalitetsfilter till ventilationssystem från Dyrholm. Alla filter tillverkas i vår egen produktionsanläggning i Farum, Danmark och alltid enligt Dyrholms regler och föreskrifter. Därför kan du alltid vara säker på att filtren passar perfekt i ditt ventilationssystem.

Alla våra Dyrholmfilter är lätta att byta ut. Du kan därför beställa nya filter vid behov och snabbt och enkelt byta ut dem själv.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Dyrholm Boligvent ska jag välja?

Vilket filter du ska montera ditt Dyrholm Boligvent ventilationssystem beror på dina önskemål och krav för inomhusklimatet i din bostad. Det finns flera filtertyper som passar i ventilationssystem från Dyrholm. Välj därför det filter som bäst passar dina behov. 

Ett Standardfilter är ett grovfilter i filterklass G4. Detta håller ventilationssystemet fritt från damm och smuts. Väljer du däremot att montera ett finare filter, som t.ex. ett Pollenfilter, håller det, förutom damm och smuts, också skadliga partiklar i luften borta vilket skapar ett rent och hälsosamt för dig och din familj. 

Vi rekommenderar att du monterar ett Pollenfilter på insugningssidan av ditt Dyrholm ventilationssystem. På utsugningssidan räcker det med ett Standardfilter eftersom det bara ska hålla systemet fritt från damm och smuts för att systemet inte ska gå sönder och för att det ska hålla längre.