Airteam filter

Här hittar du ett komplett sortiment av originalfilter till Airteam ventilationssystem. Systemen installeras av danska Airteam, men de kommer ursprungligen från Italien. Filterhuset är officiell dansk filterleverantör till alla bostadsventilationssystem från Airteam. Alla filter är utvecklade och tillverkade så att de passar perfekt i det aktuella ventilationssystemet från Airteam. Alla våra filter tillverkas i Danmark, i vår egen produktion i Farum, som även är det ställe vi skickar varorna från. Detta är din garanti för att du får hög kvalitet och en snabb leverans när du beställer filter från oss.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Airteam-filter ska jag välja?

Vilket Airteam-filter du ska montera i ditt system beror på två saker. Vilka filter som är tillgängliga för just ditt system samt dina krav och önskemål till inomhusklimatet i din bostad. Det finns flera filtertyper tillgängliga för den största delen av Airteams systemmodeller. 

Ett Standardfilter är ett grovfilter i filterklassen G4. Det ser till att hålla ditt Airteam-system fritt från damm och smuts så att det inte går sönder. De finare filter (Pollenfilter eller SafeAir-filter) filtrerar, utöver damm och smuts, även bort skadliga partiklar och håller ditt inomhusklimat rent och hälsosamt för dig och din familj. 

Vi rekommenderar att du monterar ett Pollenfilter eller ett SafeAir-filter, på insugningssidan i ditt Airteam-system. På utsugssidan räcker det att du monterar ett Standardfilter vars uppgift endast är att hålla systemet fritt från smuts och damm så att systemet håller längre. 

Du hittar de filter som är tillgängliga och passar till just din modell på informationssidan om din systemmodell.