ENERVENT ® filter

Hos Filterhuset hittar du ett brett sortiment av filter till ENERVENT ® FTX ventilationssystem. Dessa system är tillverkade av finska ENERVENT ®, som nu också är en del av Zehnder Group. 

Våra filter lever upp till Enervents specifikationer och EU-standarden EN779/nu ISO 16890. Detta är din garanti för att du får ett godkänt filter som passar in perfekt i ditt FTX ventilationssystem.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilke Enervent filter ska jag välja?

Hos filterhuset hittar du flera olika filter till Enervent ventilationssystem. Vi har olika filterklasser till de olika modellerna. Vilket filter du bör montera i ditt system beror på vilka krav du har till ditt inomhusklimat i din bostad samt hur miljön är omkring bostaden.

Vi rekommenderar som utgångspunkt alltid att du monterar ett finare filter i ditt system då dessa filter filtrerar bort skadliga partiklar och därmed ger dig ett hälsosammare och renare inomhusklimat för dig och din familj. 

När du monterar ett Standardfilter i ditt ventilationssystem får du ett grovfilter i filterklass G4 eller M5. Dessa filter tar bort synligt damm och smuts från ditt inomhusklimat. Önskar du att göra en större insats för ditt inomhusklimat kan vi varmt rekommendera vårt Pollenfilter, som är ett finfilter i filterklass F7. Dessa filter har en finare filtreringsgrad och tar därmed bort många av de små, skadliga partiklarna från yttre föroreningskällor. Du ska alltid använda två filter för att genomföra ett komplett filterbyte i ditt ventilationssystem.