Zehnder ® filter

På Filterhuset hittar du ett stort sortiment av olika filter till ventilationssystem från Zehnder. Välj Zehnder-modell på den här sidan och se vilka filter som passar i systemet. 

Våra filter är enkla att byta på egen hand och är alltid tillverkade enligt Zehnders regler, vilket är din garanti för att filtren från oss alltid passar in perfekt i ditt Zehnder-system.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Zehnder-filter ska jag välja?

När och hur ofta du behöver byta ut ett filter från Zehnder beror på två saker; hur förorenad omgivningen runt din bostad är samt vilket filter du har monterat i systemet. 

Ett Standardfilter är ett grövre filter i filterklass G4. Detta håller ditt ventilationssystem från Zehnder rent från damm och smuts. Om du monterar ett av de finare filtren, t.ex. ett Pollenfilter eller ett SafeAir-filter, kommer de, förutom att filtrera bort damm och smuts, även att filtrera bort skadliga partiklar från luften och därmed göra inomhusklimatet rent och hälsosamt för dig och din familj. 

Vi rekommenderar att du alltid monterar ett finare filter i ventilationssystem från Zehnder samt kontrollerar filtret regelbundet.