ENSY filter

På Filterhuset säljer vi även ENSY-filter. Våra filter är tillverkade i Danmark, och Filterhusets ENSY-filter passar in perfekt i ditt FTX system utan att behöva tillpassas eller ändras.

Våra filter är enkla att byta och kan beställas hem efter behov, eller så kan du beställa flera filterset samtidigt och byta när behovet uppstår.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket ENSY-filter ska jag välja?

Vilket filter du ska montera i ditt ENSY-system beror på vilka önskemål och krav du har på inomhusklimatet i din bostad. 

Vi rekommenderar att du monterar ett Pollenfilter på insugningssidan i ditt ENSY-system. På utsugssidan räcker det med ett Standardfilter, eftersom filtret endast ska hålla systemet rent från damm och smuts så att det håller längre. 

Om du gör detta kan du vara säker på att du har ett rent inomhusklimat som är fritt från de skadliga partikelföroreningar som kommer utifrån.