Salda filter

På Filterhuset hittar du ett brett sortiment av kvalitetsfilter till Salda FTX ventilationssystem. Vi kan erbjuda dig olika filtertyper till ditt system, som alla är utvecklade efter Saldas specifikationer. Detta är din garanti för att du alltid får rätt tillpassning till ditt FTX ventilationssystem. 

Våra filter är enkla att byta och kan beställas hem efter behov, eller så kan du beställa flera filterset samtidigt och byta när behovet uppstår.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Salda filter ska jag välja?

Vi erbjuder olika filtertyper till ditt ventilationssystem, vilket gör att du kan välja den filtertyp som du helst vill montera i systemet. Vilket filter du ska välja beror på vilka krav du har på ditt inomhusklimat. 

Om du önskar att göra något bra för ditt inomhusklimat rekommenderar vi att du monterar ett finfilter, t.ex. ett Pollenfilter, på insugningssidan i ditt system. Det är nämligen här som luften blir filtrerad innan den kommer in i din bostad. 

I utsuget räcker det att du monterar ett filter som kan hålla ditt system rent från damm och smuts, vilket kan göras med ett Standardfilter. Genom att hålla ditt system rent ser du till att systemet får en längre livslängd, samtidigt som du minskar systemets energiförbrukning.