NrgiVent filter

På Filterhuset hittar du ett brett sortiment av danska kvalitetsfilter till ditt NrgiVent-system. Våra filter är utvecklade och tillverkade i vår produktion i Farum, i Danmark, efter NrgiVents föreskrifter och mått. Detta är din garanti för att ditt NrgiVent-filter passar perfekt in i ditt system.

Med våra filter kan du enkelt byta filter i ditt NrgiVent-system på egen hand när behovet uppstår.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket NrgiVent-filter ska jag välja?

Vilket filter du ska montera i ditt NrgiVent ventilationssystem beror på dina krav och önskemål gällande inomhusklimatet i din bostad. Det är stor skillnad på de olika filtertyperna och vi rekommenderar alltid att du undersöker filtren innan du köper dem.  

Ett Standardfilter är ett grovfilter i filterklass G4, som ser till att hålla ditt NrgiVent-system fritt från damm och smuts. Väljer du ett av våra finare filter, t.ex. ett Pollenfilter, filtrerar det, utöver damm och smuts, även bort skadliga partiklar så att du håller ditt inomhusklimat rent och hälsosamt för dig och din familj. 

Vi rekommenderar alltid att du monterar ett finare filter i ditt ventilationssystem.