Scanvent filter

På Filterhuset hittar du ett brett sortiment av danska kvalitetsfilter till ditt Scanvent ventilationssystem. Våra filter är utvecklade och tillverkade i Farum, Danmark, efter Scanvents regler och storlekar. Detta är din garanti för att du alltid mottager ett filter av hög kvalitet som passar in i ditt system när du handlar på Filterhuset. 

Du kan enkelt byta Scanvent-filtren i ditt system när behovet uppstår.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Scanvent-filter ska jag välja?

Vilket filter du monterar i ditt Scanvent system är helt upp till dig. Som utgångspunkt bör du alltid välja filter efter bostadens omgivningar och de krav du har på inomhusklimatet i din bostad. 

Det är stor skillnad på de olika filtertyperna. Ett Standardfilter är ett grovfilter i filterklass G4, som ser till att ditt Scanvent ventilationssystem hålls rent från damm och smuts. Våra finare filter, t.ex. Pollenfiltret, filtrerar, förutom damm och smuts, även bort skadliga partiklar och håller ditt inomhusklimat rent och hälsosamt för dig och din familj. 

Vi rekommenderar att du monterar ett finare filter i ditt system.