Comfort 300 serien

Är du osäker på om du har ett Nilan Comfort 300, 300 LR eller 300 Top FTX ventilationssystem? Det är du inte ensam om! Dessa modeller kan vara svåra att navigera i. Vi har därför gjort en liten översikt som du kan använda om du inte hittar svaret i varken din Nilan 300-manual eller på ditt FTX ventilationssystem.  

En bra tumregel är att alltid mäta ditt filter där hemma och med hjälp av det ta reda på vilket system det är. Alla våra produkter har nämligen specifikationer som du hittar på produktsidorna. Kom ihåg att vara väldigt noggrann när du mäter ditt filter!

Nilan har genom åren producerat flera system under namnet Nilan Comfort 300. På denna sida hittar du filter till samtliga system. Filterhuset är en del av Danska Danfilter och vi producerar alla våra Nilan-filter i samarbete med Nilan. Vi lever därför alltid upp till producentens standarder och krav. Dit næste Nilan filter fra Filterhuset er ISO 16890-godkendt, og sikre at det lever op til alle test. Tidligere var det kendt som EN 779. 

Ny eller Gammal model?

Nilan Comfort 300 LR

Denna modell sitter alltid på vinden i din bostad. Du behöver två filter för ett fullt filterbyte.

Comfort 300 LR:
Denna modell är alltid byggd efter år 2014. Detta är ett av de mest populära systemen.

Comfort 300:
Denna modell är alltid byggd innan år 2014

Ny eller Gammal model?

Nilan Comfort 300 Top

Denna modell sitter alltid i ett teknikrum/förråd. Du behöver två filter för ett fullt filterbyte

Comfort 300 Top - Ny:
Denna modell är alltid byggd efter 2014

Comfort 300 Top - Gammal:
Denna modell är alltid byggd innan 2014

Nilan Comfort 300-seriens filtre

På denna sida hittar du filter som passar till Nilan Comfort 300-system. Vilket filter du ska välja beror på hur gammalt ditt system är. Är du osäker på vilket filter du ska välja rekommenderar vi att du mäter ditt gamla filter, så att du är säker på att du beställer det nya filtret i rätt mått. 

Ett Standardfilter-set med G4 filterklass är ofta monterat som standard i alla system. G4 filterklassen är den finaste klassificeringen i grovfiltreringsklassen och de tar bort synligt damm. Detta filter är dock endast installerat för att uppfylla minimumkraven för ett system och kommer därför inte att förbättra ditt inomhusklimat. Det gör däremot ett finare filter. Du kan testa vårt Pollenfilter eller vårt SafeAir-filter. De är även dessa två filtertyper vi rekommenderar att du installerar i ditt system. 

Ditt filter ska bytas ut med jämna mellanrum för att säkerställa att det tar bort den önskade mängden partiklar. Nilan rekommenderar att du inspekterar filtret var tredje månad och byter ut det 1-2 gånger per år. På så sätt säkerställer du att luften i din bostad är så ren och hälsosam som möjligt. 

Nilan Comfort 300-seriens ventilationssystem

Nilan Comfort 300-system är högeffektiva värmeåtervinningssystem med låg energiförbrukning. Systemen suger ut den fuktiga luften från köket och badrummet och använder energin från detta till att värma upp luften som blåses in i andra rum. Filtret ser till att du får en renare luft med färre partiklar, vilket även minskar eventuella besvär av pollenallergi.

Var ditt Nilan Comfort 300-system är placerat beror på vilken modell som är monterad i just din bostad.