Genvex filter

På Filterhuset hittar du ett stort sortiment av filter till alla Genvex ventilationssystem. Genvex används ofta som beteckning för ett ventilationssystem, men är bara en av många producenter av ventilationssystem.

Våra Genvex-filter tillverkas i Danmark och lever upp till Genvex’ regler samt EU-standarden. Detta är din garanti för att våra filter till Genvex är av högsta kvalitet, att filtret passar in i ditt Genvex-system och att du får en snabb leverans. Vi levererar direkt från lagret, där vi även tillverkar våra filter.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Genvex-filter ska jag välja?

Genvex används ofta som beteckning för ett ventilationssystem, men är bara en av många producenter av system. Du behöver välja ett filter som passar din modell och typ av system. Oftast finns ett antal alternativ beroende på vilken typ av filtrering du önskar.

Ett set av våra Standardfilter räcker för att hålla ditt system fritt från damm och smuts, men var uppmärksam på att detta filter inte kommer att förbättra klimatet i bostaden. Om du vill förbättra inomhusklimatet, eller om du eller någon i hushållet lider av pollenallergi, rekommenderar vi att du väljer ett Pollenfilter. Detta är ett av våra finare filter som förbättrar inomhusklimatet och tar bort pollen från luften som kommer in i bostaden.

Ju finare filter du väljer desto mindre partiklar filtreras bort och desto renare blir luften. Det säger sig självt; vårt bästa filter, SafeAir-filtret, är för dig som önskar det bästa inomhusklimatet. Filtret är ett av marknadens bästa och tar bort upp till 63% av de skadliga partiklar som finns i luften i bostaden, jämfört med ett Standardfilter som endast filtrerar bort upp till 11%.

Om du har frågor eller behöver hjälp är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice.