Dantherm filter

Hos Filterhuset hittar du ett stort sortiment av filter till ditt Dantherm ventilationssystem, oavsett vilken modell du har stående i din bostad. Alla våra Danthermfilter är tillverkade i Danmark med ett filtermaterial av högsta kvalitet. Detta är din garanti för att du får ett kvalitetsfilter, som passar i ditt system och som lever upp till Dantherms regler och EU-standarden på området. 

Nedan väljer du den modell du har stående i din bostad. Därefter kan du se vilka filter som finns tillgängliga till ditt Dantherm ventilationssystem.

Hitta ditt filter här

Vägen till det rätta filtret


Følg denne guide for at finde dit filter.

1. FTX AGGREGAT

För att hitta rätt filter till ditt system behöver du först och främst veta vem tillverkaren av FTX aggregatet är. Detta framgår alltid på systemet i form av en logga eller liknande.

2. ANLÆGSMODEL

Ta sedan reda på vilken modell du har. Informationen finns vanligtvis på själva FTX aggregatet i form av ett informationsklistermärke.
Klicka nu på knappen "Sök", så ser du nu de olika filter som passar din anläggning.

3. FILTERTYPE

Slutligen behöver du bestämma vilket filter du vill ha till ditt system. Du kan läsa om skillnaderna mellan olika filter här.

Hitta snabbträtt filter för ditt system

Är du osäker? Sök efter ditt filter efter mål här

Vilket Dantherm-filter ska jag välja?

Hur ofta ditt filter ska bytas beror på systemets modell och typ, samt var det är placerat. Som vägledande riktlinje rekommenderar Dantherm att Standardfilter byts var tredje månad och att Pollenfilter och SafeAir-filter byts minst två gånger per år. Vi rekommenderar att du följer tillverkarens riktlinjer för att säkerställa ett hälsosamt och behagligt inomhusklimat. Systemets placering och väderförhållandena kan påverka om dina filter bör bytas oftare eller mer sällan. 

Du ska inte rengöra ditt filter med vatten, eller dammsuga det, eftersom detta förstör filtrets filtreringsförmåga. Filtrets fibrer rivs helt enkelt sönder, så att partiklar och damm kan åka rakt igenom filtret. 

Om du har ett Kolfilter monterat är även bostadens placering och omkringliggande faktorer avgörande för hur ofta du ska byta filter. 

Du bör kontrollera ditt filter ofta för att vara säker på att det fortfarande filtrerar bort de skadliga partiklarna. Det får inte vara fullt av damm och smuts eller vara skadat. Om du kontrollerar ditt filter var tredje månad får du en bra uppfattning om när det ska bytas. Du kan enkelt byta dina filter på egen hand.